Huisregels en procedures

Aanbetaling

Als garantie van uw reservering vragen wij een borgsom gelijkwaardig aan 50% van het totaalbedrag over te maken op onze Nederlandse of Italiaanse bankrekening. In bepaalde periodes van het jaar kunnen wij u ook vragen om meteen het volledige bedrag te betalen.

Als u na het aanbod van bed and Breakfast La Fossa het aanbetalings bedrag niet binnen 2 dagen overmaakt, zal de reservering automatisch worden geannuleerd, tenzij anders overeengekomen.

Betaling

De betaling van het restbedrag van de boeking, moet voor de gehele periode die geboekt werd, contant op de dag van vertrek betaald worden. Ook in het geval als u eerder vertrekt. We accepteren geen overboeking via bank op het laatste moment, geen creditcard en geen Paypal.

Wijzigingen mbt de reservering

Wijzigingen van de reservering:
Tijdens het verblijf

Op het moment dat u arriveert een het B&B betreedt, staat het eindbedrag vast, ook al vertrekt u door omstandigheden eerder. U bent dan verplicht om het volledige bedrag van de boeking te betalen. Voor deze spijtelijke gebeurtenissen bestaan verzekeringspolissen die u op uw eigen kosten kunt afsluiten.

Wijzigingen van de reservering:
30 tot 1 dag vóór  de gereserveerde aankomstdatum

Voor een verandering in uw reservering tussen 30 dagen en 1 dag voor de aankomst datum, geldt dat u de aanbetaling kwijt raakt van de dagen die u wijzigt. De aanbetaling kan niet omgezet worden naar een andere datum.

Wijzigingen van de reservering:
meer dan 30 dagen vóór de gereserveerde aankomstdatum

Bij wijzigingen meer dan 30 dagen verwijderd van de aankomst datum verliest u niet uw aanbetaling en kunt u dus de datum zonder problemen wijzigen.

Annulering van de reservering

Annulering van de reservering:
Meer dan 30 dagen vóór de gereserveerde aankomstdatum

Annulering tot 30 dagen vóór de datum van aankomst resulteren in het terugstorten van de de overgemaakte som minus de eventuele kosten van de bank en minus 10 euro reserveringskosten. Een annulering kan per email gebruik makend van de email waarmee eerder gecommuniceerd werd.

Annulering van de reservering:
30 tot 1 dagen vóór de gereserveerde aankomstdatum

Bij annuleringen van minder dan dertig dagen voor de aankomst datum, of bij niet komen opdagen, geldt het verlies van de gehele storting. In de meeste gevallen is de aanbetaling 50%, maar het kan in het hoogseizoen (augustus) voorkomen dat de aanbetaling 100% is. U verliest in dat geval 100%.

Tijden

Inchecken

Het B&B is beschikbaar vanaf 14.00 uur.

Uitchecken

De kamer moet worden vrijgemaakt vóór 11:30.
Ontbijt wordt geserveerd van 8.00 tot 11.00 uur.

De geschatte tijd van aankomst.

Het doorgeven van de aankomsttijd wordt zeer gewaardeerd. Tenzij anders is overeengekomen of als u niet op de dag zelf telefonisch uw vertrageng doorgeeft, geldt er dat, als u niet voor 20:00 uur incheckt, de reservering geannuleerd wordt. Het doorgeven of vragen van aankomsttijden na middernacht zijn niet welkom.

Verlenging van het verblijf

Als de kamer niet reeds op de dag van vertrek geboekt is, kunt u vragen om langer te blijven (tot maximaal 18:30 ipv 11:30). U betaald dan een toeslag van 15 € per persoon. U kunt dan naast de kamer en buitenruimte ook de gemeenschappelijke woonkamer met kitchenette gebruiken.

Het gebruik van de kamers

Ons bed and breakfast is het het resultaat van een grote hoeveelheid restauratiewerken met veel liefde en toewijding geheel uitgevoerd door ons. Respecteer daarom de ruimtes en meubels met uiterste zorg. De zaal heeft ook antiek en familiestukken die onvervangbaar zijn.

Ouders zijn verantwoordelijk voor minderjarigen en hun gedrag.

Het gebruik van de gemeenschappelijke ruimte

In de nationale regels van B&B staat niets over het laten koken van gasten. Om uw verblijf echter comfortabeler te maken, hebben we een kitchenette ingericht en geven we de mogelijkheid van het gebruik van een gemeenschappelijke ruimte waarin alle accessoires aanwezig zijn om een simpele maaltijd te bereiden. Wij willen echter terugzien dat bij het verlaten van de gemeenschappelijke ruimte en de kitchenette dat deze schoon en netjes achtergelaten wordt.

Voor gasten die verblijven in het kleine huis is het niet toegestaan om de gemeenschappelijke ruimte na 22.00 te gebruiken.

In geval van schade

In het geval van schade moet dit worden meegedeeld. Een kapot glas of wijn over een tafellaken is geen enkel probleem, dat kan gebeuren, we willen het wel even weten! Onze huizen zijn verzekerd voor brand veroorzaakt door onze familie. Verzekeraars verzekeren echter niet in het geval dat onze gasten brand veroorzaken. U mag daarom geen kaarsen aansteken of objecten op kachels leggen als deze aan zijn.

Kinderen

Kinderen tot 2 jaar oud verblijven gratis in ons bed & breakfast als zij het bed met hun ouders delen of als de ouders zelf voor hun reisbedjes of wieg zorgen. Wenst u een een kinderbedje dan betaald u gelijk aan de prijs van een kind van 2 tot en met 12 jaar oud (25 € per nacht).

We vragen ouders om constant aandacht te besteden aan de activiteiten van hun kinderen zowel binnen als buiten. Kinderen kunnen niet spelen met vuur, de openhaard of de kachels. We wonen in een berggebied, er zijn op sommige plekken steile hellingen en steile terrassen die niet beschermd zijn door hekken. Het is de verantwoordelijkheid van ouders om toezicht te houden.

Vreemden

Onze gasten mogen geen personen (vrienden, verwanten of vreemden) uitnodigen binnen of op het terrein van het bed & breakfast zonder dat deze geboekt hebben en geregistreerd zijn.

Honden en andere huisdieren

Sorry, maar honden en huisdieren zijn niet toegestaan. We hebben zelf een hoop vriendelijke huisdieren maar we willen voorkomen dat onaangename situaties mbt territorium of prooi – roofdier situaties gericht tegen onze scharrelende kippen ontstaan.

Registratie

Ivm de italiaanse anti-terrorisme wetgeving zijn we verplicht om al onze gasten te registreren. We vragen u vriendelijk om op de link te klikken die wij u zullen toesturen en de gegevens van de gehele familie of groep in te voeren, voordat u arriveert.